Als aanbidding echt realiteit wordt in je leven
You are here: Home \ Blog \ Als aanbidding echt realiteit wordt in je leven
6 juli 2017 - 18:50, by , in Blog, No comments

Als aanbidding echt realiteit wordt in je leven, een titel die mij erg aanspreekt om mijn eerste blog mee te beginnen. Ik houd er zelf erg van om na te denken over aanbidding, omdat het zoiets belangrijks en kostbaars is.

Waarom deze titel zou je jezelf afvragen, nou dat zit zo. Begin 2006 heb ik een DTS (discipelschap training school) gedaan in Jeffreys bay Zuid-Afrika. Tijdens een DTS krijg je eerst 3 maanden les over God, de heilige geest, zending en meer van dat soort dingen. Daarna ga je 3 maanden op outreach om wat je geleerd heb in de praktijk te brengen.

Ik geloof dat het de 3 de week was van onze lesfase die mijn leven radicaal heeft veranderd. Het ging over discipelschap en het kruis, over je leven compleet overgeven aan God en hem alle controle te geven. Dit heeft mij aan het denken gezet, was ik wel de goede christen die ik dacht dat ik was? Ik had mijn hart aan God gegeven, maar mijn leven? Al mijn plannen, al mijn tijd? Ik had nog zoveel dingen die ik eigenlijk zelf onder controle wilde houden. Op een gegeven moment werd ik eigenlijk bepaald bij een stukje aanbiddingsmuziek. Zo vaak had ik liedjes gezongen met teksten als. ‘Ik geef mij over’, ‘Al mijn plannen en mijn tijd zijn voor U’,  ‘I live alone for you’. Je kent ze wel, de liedjes waarin je eigenlijk zegt, dat Hij alle controle heeft. Op dat moment kwam er een soort van schaamte over mij, zovaak had ik die liedjes gezongen, en net zovaak had ik toch mijn eigen leven geleid. Was ik wel zo radicaal als ik deed voorkomen, als wat ik vaak zong in liederen??

Dit heeft een proces op gang gezet, een proces waarin ik echt een besluit heb moeten nemen. Heer ik wil niet het een zeggen en het ander doen. U krijgt niet alleen mijn hart, maar ook mijn leven. Daarna is een proces begonnen, een proces waarin ik dingen heb moeten neerleggen, plannen heb moeten loslaten, heb moeten kijken wat God echt wou met mijn leven. Ik had zoveel plannen, studeren, huisje boompje beestje je kent het wel. maar als aanbidding echt realiteit word in je leven, en je besluit om niet alleen je hart te geven, maar ook je leven. En Hem de volledige controle te geven, dan pas kom je echt tot je bestemming. Op dit moment zit ik Fulltime bij JMEO in Heerde, had ik dit verwacht?? Nooit, maar er is geen grotere zegen dan echt leven en wandelen in zijn plan.

En ik wil je ook echt uitdagen, om eens bij jezelf te kijken, waar sta je op dit moment. Heb ik God alleen mijn hart gegeven of echt mijn leven?

Door Menno Mulder

marja Doppenberg
About author:

Geef een reactie