Bijbelstudie.net gaat stoppen!
You are here: Home \ Blog \ Bijbelstudie.net gaat stoppen!
7 mei 2018 - 12:49, by , in Blog, No comments

Je hebt al een tijdje niets meer van ons gehoord. Dat betekent niet dat er achter de schermen niets gebeurd is. We hebben namelijk veel nagedacht en gebeden over de toekomst van Bijbelstudie.net. Helaas hebben we moeten besluiten dat we op dit moment niet verder kunnen met de websites zoals ze nu zijn. We leggen je graag uit hoe we hiertoe zijn gekomen.

Een stukje geschiedenis:

Bijbelstudie.net is in 2005 gestart door Rolof en Eric Mulder. Samen met aanbidding.net en samenbidden.net was bijbelstudie.net een onderdeel van MeervanGod.net. Deze combinatie van studie, aanbidding en gebed was bedoeld om mensen te bereiken die behoefte hadden aan een virtuele kerk. De server lag op de eerste dagen meermalen plat vanwege het hoge aantal bezoekers! In de jaren daarna is Bijbelstudie.net vaak bezocht vanwege de gratis studies, preken en online Bijbel. In 2011 kwamen Sue Wierenga en Marja Doppenberg erbij en sindsdien was het mogelijk om via het Internet, Bijbelcursussen te volgen over verschillende onderwerpen. Daar hebben we veel zegen op mogen zien. Ook onze laatste cursus Mindful met Jezus is door meer dan 150 cursisten gevolgd!

Waarom het dan toch niet meer gaat…

Allereerst hebben wij (Sue en Marja) maar ook Eric Mulder steeds minder tijd om bezig te zijn met het bijhouden van de website en het maken van de cursussen. Zo kan Marja het niet meer combineren met haar werk als Backoffice medewerker bij Hospitainer en haar gezin. Sue heeft nu haar eigen onderneming als psychosociaal coach en biedt verdiepende reizen aan –  zie www.unstuck.nl .  Zij is haar bezigheden aan het uitbreiden (daarover later meer) en ook Eric heeft zijn eigen bedrijf en gezin.

Daarnaast zijn onze servers is ook verouderd. Dit heb je misschien al weleens meegemaakt. Juist als je aan de Internetcursus wilde beginnen, lag de site er ineens uit! Onze servers zijn al oud en aan vervanging toe. Dit kost veel geld en het is voor nu niet haalbaar om hem te vervangen. De servers hebben we altijd zelf in beheer gehad, maar de verbinding (hosting) en de plek waar de servers staan zijn altijd verzorgd door solcon. Daar zijn we hen ook erg dankbaar voor!

En als laatste gaat vanaf 25 mei 2018 de Algemene verordening gegevensbescherming in. Dit betekent kort gezegd dat de regels omtrent privacygegevens aangescherpt worden. Bijbelstudie.net gebruikt je gegevens alleen voor het verzenden van deze nieuwsbrieven. Ondanks dat wij altijd zorgvuldig met je gegevens zijn omgegaan, voldoet onze website niet meer aan de veiligheidseisen van deze tijd. Daarom zal de website bijbelstudie.net per 25 mei ook niet meer in lucht zijn.

Ten slotte:

We laten jullie nu niet direct zomaar los: Sue overweegt het beschikbaar stellen van kringmateriaal via haar eigen site. Je kunt haar een mailtje sturen als je hiervan op de hoogte gehouden zou willen worden – sue.unstuck@gmail.com.

We gaan jullie missen! En we willen jullie echt bedanken voor jullie vertrouwen en steun in de loop der jaren. Sommigen hebben geen enkele cursus van ons gemist! Vele namen hebben we vaker langs zien komen en met sommige van jullie hebben we het voorrecht gehad om te mogen bidden.

Vanaf deze plek wensen we jullie Gods onmisbare zeggen toe! Als je op deze mail nog wilt reageren, dan is je reactie welkom! Wij zullen over 2 weken nog een reminder sturen.

Hartelijke groet en zegen,

Sue en Marja

marja Doppenberg
About author:

Geef een reactie