Break our hearts for what breaks yours.
You are here: Home \ Blog \ Break our hearts for what breaks yours.
30 maart 2017 - 8:01, by , in Blog, 2 comments

Je naaste liefhebben… het gaat niet vanzelf….  Als kring besloten we om de handen uit de mouwen te steken voor onze naaste en we kwamen in een soort Stichting Present klusje terecht. Iemand helpen verhuizen, met alles wat erbij hoort van klussen, tot dozen sjouwen, tot schoonmaken… Ik ben eerlijk dus zal ik eerlijk vertellen dat ik hier niet al te veel zin in had. Een gezellig avond met de kring, God aanbidden en over de preek praten, daar had ik zin in! Bovendien heb ik  niet zo’n sterke rug, dus dozen sjouwen is niet echt voor mij weggelegd. Handig ben ik ook niet, dus ja, dan blijft er schoonmaken over. Wat zal ik daarover zeggen? Bij mij thuis  heb ik deze klus uitbesteed en ben ik zelfs bereid geweest om daar voor te betalen….

Maar toch, beloofd is beloofd,  en we stonden er klaar voor. Daar zat ik dan, te poetsen op mijn handen en knieën in de badkamer van een ander, met net zoveel stof en rotzooi als ik in mijn eigen badkamer thuis heb en daar ook negeer.

Ik durf niet te vertellen hoe vaak ik lelijke ongeduldig gedachten hierover heb gehad, terwijl ik daar bezig was. Een paar voorbeelden: ‘waarom worden dit soort dingen niet weggegooid? ‘Waarom doet ze hier niet af en toe een doek over?’  ‘Wat een troep zeg! ‘ Waarom dit? Waarom dat? Ik kan je vertellen dat schoonmaken in je eentje niet fijn is, en al helemaal niet met op elkaar geklemde tanden.

Toen kwamen er wat gedachten bij mij binnen dwarrelen – wat zou Jezus doen als Hij hier was? Ja, echt waar, deze gedachte kwam echt bij me binnen. Zou Hij mijn lijst van voorwaarden hanteren? Nee Janny, voordat wij je helpen, moet je eerst alles netjes aan kant hebben. Je moet wel eerst zelf door je spulletjes heen gaan voordat ik hieraan begin. Je denk toch niet dat ik dat voor je ga doen?! Waarom heb je dit niet al…..?

Nee, dat zou Hij niet zeggen. Dat wist ik zeker. Zijn liefde is onvoorwaardelijk.. Hij ontmoet ons waar we zijn met alles wat we wel en nog niet hebben. In onze gebrokenheid en onafheid. Hij zou gaan poetsen in de badkamer van Janny, zonder mijn zeur gedachten. Hij wist dat dit iets was wat zij nu nodig had,  los van wat zij wel of niet anders had gekund.

Eerst voelde ik me nogal klein worden.  Daarna begon ik ongeduldig met mezelf te worden. Wanneer zou ik het nog leren? Wanneer zou ik echt lief kunnen hebben zoals Hij?  Ik was mezelf gelijk aan het afkeuren. Terwijl ik de stof van een kast afnam, in mijn eentje, in het huis van een onbekende vrouw.

Nog meer gedachten dwarrelden binnen – echt waar. Hier kwam ik voor, jij, zoals je bent… Ik besefte ineens, opnieuw, dat ik voor Hem ook niets hoefde te presteren.  Dat Hij me aanvaardt en mij zachtjes aan wil vullen met Zichzelf, waar ik dan ook ben, met alles wat ik (nog) niet ben, en misschien nooit zal worden. Ik besefte opnieuw dat ik Hem zo nodig heb.

Toen ik mijn emmer sop weer wegkiepte en het vieze zwarte vocht in de put verdween, vroeg ik me af wanneer ik anders zoveel  op een avond  had geleerd? Zwetend op mijn knieën, alleen in een badkamer, heeft zo zijn voordelen…

Heb jij ook zulke leermomenten gehad? Je kan ze hier onder delen! Bemoedig ook anderen!

 

sue Wierenga
About author:

2 reacties on "Break our hearts for what breaks yours."

Gea Bijl - 25 april 2017 Beantwoorden

Herkenbaar verhaal! Onze heer ontmoet je altijd op momenten dat je het niet verwacht, ik heb zulke situaties óók wel eens meegemaakt! Mooi om nou eens zo iets te lezen van een ander :-) Onze God is goed en liefdevol en hééél geduldig!

Eric de tester - 9 mei 2017 Beantwoorden

Herkenbaar verhaal! Onze heer ontmoet je altijd op momenten dat je het niet verwacht, ik heb zulke situaties óók wel eens meegemaakt! Mooi om nou eens zo iets te lezen van een ander :-) Onze God is goed en liefdevol en hééél geduldig!

Geef een reactie