De Bergrede (Henk Binnendijk)
You are here: Home \ De Bergrede (Henk Binnendijk)

‘Het is goed voor een christen om iedere maand de Bergrede te lezen.’ Dat zijn de woorden van Henk Binnendijk in zijn boekje ‘De Bergrede’. Wat maakt de Bergrede dan zo belangrijk? Het antwoord is dat Jezus daar, in Zijn langste preek, Zíjn regels uitlegt. En deze zijn niet gemakkelijk! De Bergrede, de grondwet van het Koninkrijk van God is een veelomvattend en bekend gedeelte uit de Bijbel. De zaligsprekingen, het zout en het licht, het ‘Onze Vader’, de splinter en de balk, bidt, zoekt en klopt … Je kent het misschien allemaal wel. Maar heb je de betekenis ervan al tot je door laten dringen?

Wij zijn de Bergrede gaan lezen en herlezen en hebben onszelf verbaast over de diepgaande inhoud. Ondanks dat we dachten dat we het wel wisten, kwamen we erachter hoeveel we nog konden leren. Ook beseften we dat we de verheven regels van Jezus alleen kunnen volbrengen door Zijn kracht. Maar wat vraagt Jezus eigenlijk allemaal van ons? Om daar weer een heldere kijk op te krijgen hebben we een Internetcursus gemaakt met het boekje van Henk Binnendijk. We starten 14 januari met deze cursus!

  Naar de cursus

Concreet:
In een online cursusomgeving ga je in 7 weken door de hoofdstukken heen van het boek ‘De Bergrede’ van Henk Binnendijk. Elke week staat daar een nieuwe les en deze bevat:
– Een korte welkomstvideo van Henk Binnendijk
– Vragen bij de hoofdstukken uit het boek
– Vragen bij Bijbelgedeelten
– Een lied om te luisteren of mee te zingen
– Verdiepingsstof d.m.v. een extra preek of artikel
Geschatte studietijd per week: minimaal 2 uur. Je kunt dit verspreiden over de hele week.
Daarnaast is er een discussieforum waar je je vragen of opmerkingen kunt delen met je medecursisten en is er de mogelijkheid om gebed te ontvangen via Skype.
Kosten:
Je hebt het boek ‘De Bergrede’ van Henk Binnendijk nodig om de cursus te volgen. Deze kan je meteen mee bestellen bij je inschrijving. We willen graag dat de cursus in principe betaalbaar is voor iedereen, en kiezen daarom voor deelname op giftenbasis.
Het richtbedrag dat de cursus eigenlijk kost is €40,- (excl. boek) maar zoals gezegd, deelname is op giftenbasis, want we willen dat zoveel mogelijk mensen kunnen meedoen.
Voor slechts €7,50 administratiekosten kun je daarom al meedoen, als je het boek al in de kast hebt staan.

We starten zaterdag 14 januari, doe je ook mee?

 

  Naar de cursus