Hij komt….!
You are here: Home \ Blog \ Hij komt….!
21 december 2016 - 20:09, by , in Blog, Geen categorie, 1 comment

Heeft het je kerstgevoel aangetast?” hoor ik de tv presentator  aan het winkelend publiek vragen, geen 24 uur na de aanslag op een kerstmarkt in Berlijn. Tja, wat is het ‘kerstgevoel’?

Gezellige lichtjes, ontmoetingen met mensen die je graag (of ook niet zo graag) weer ziet? Drukke winkels, keuze stress bij wat we gaan eten op die bewuste dag? Dennen geur? Heerlijk veel chocola met calorieën die er na 1 januari weer af moeten? Do they know its Christmastime op de radio?  Cadeautjes? Ouderwetse kerstvideo’s die als een zachte roze deken om je heen vallen? Allemaal samen zijn? Is dit ‘het’ knusse kerstgevoel? Dit of het verlangen hiernaar als je toch helaas, de pech hebt dat je alleen bent op die bewuste dag?

God help ons als we het hiervan moeten hebben!

Ik merk dat ik als christen even moet zoeken naar een oud gevoel van melancholie dat half verborgen onder de uitgepakte cadeaupapiertjes en de lege kerstpakketdoos ligt. Waar ging het nou echt om?  De woorden van een haast overbekend eeuwenoude kersttopper brengen mij naar wat ik zoek:

“O kom, O kom, Immanuel,

Verlos uw volk, uw Israël,

Herstel het van ellende weer,

Zodat het looft uw naam, O Heer!”

 

Tjonge! Verlos uw volk? Waarvan? Missen we iets! Is het toch niet allemaal maakbaar gezellig hier?

Herstel van ellende?

Ja!

Is er maar iets veranderd sinds dit lied geschreven werd ergens rond de 12e eeuw? Het lijkt er niet op. Vrachtwagens rijden zomaar op mensen in. Nu Berlijn, eerder Marseille. Mensen blazen zich op in luchthavens;  wereld machten strijden in Syrië en elders. Miljoenen mensen zijn op de vlucht van een of ander terreur. Onze geliefden sterven, nog steeds, zelfs kinderen sterven…. Relaties gaan eindeloos kapot. Mensen dollen rond in duistere depressies. Er is honger, er zijn aardbevingen, merkbaar veel de laatste tijd, dreigingen in alle vormen en mate. Zou het kunnen dat het ons nog steeds niet lukt om onszelf te redden?

Ja, er is herstel van ellende nodig. Duidelijk. Er is zicht op het Verlosser nodig, zodat mensen naar hem keren en Zijn naam loven.

Dank God voor Jezus!

Dank God voor de hoop die Zijn verwachte terugkomst blijft geven.

In Hém alleen, fijne Feestdagen, namens Bijbelstudie.net

sue Wierenga
About author:

1 reactie on "Hij komt….!"

Janny Oosting Kruithof - 19 januari 2017 Beantwoorden

Janny Oosting Kruithof geeft een reactie: De wereld is in barensnood en dit alles is ook voorzegt in de Bijbel lees maar Mattheüs 24. En let op de Vijgeboom Israel zij is de graadmeter op GODS klok. In Israel gebeuren deze verschrikkelijke dingen ook. Dat er onlangs een vrachtauto op soldaten inreed en terwijl deze mensen verwond op de grond lagen reed hij er nog een keer overheen met zijn vrachtauto, onmenselijk beestachtig. Laten we veel voor Israel GODS volk bidden en bidt Jeruzalem de vrede toe.

Geef een reactie