Leef Koninklijk (Martin Koornstra en Willem Ouweneel)
You are here: Home \ Leef Koninklijk (Martin Koornstra en Willem Ouweneel)

Je bent bestemd om te regeren! Daar gaat het boek ‘Leef Koninklijk’ van Martin Koornstra over. Van achter je eigen bureau thuis, of met een laptop op de bank, op eigen tempo en toch verbonden met medestudenten door heel Nederland, biedt Bijbelstudie.net de gelegenheid om meer te leren van de Bijbel en het leven met God. De cursus wordt geheel via Internet aangeboden. Het thema is: Leef Koninklijk, n.a.v. het boek ‘Koninklijk Leven’ van Martin Koornstra.

Deze Internetcursus was de allereerste die aangeboden werd door Bijbelstudie.net. Tijdens de Pilot deden al meer dan 900 mensen mee! Lees hier een aantal reacties:

‘Het heeft me, erg geholpen om te weten wat Koninklijk Leven is. Ook de reflectieve vragen vond ik prettig, je denkt na over je eigen leven en je staat even stil bij punten die je zelf op dat moment niet had bedacht. En dat is heerlijk. Ook de bemoedigende filmpjes vond ik erg prettig, het is fijner om door iemand mondeling te worden aangemoedigd dan door woorden die zijn geschreven/getypt.’

‘Het heeft me geleerd dat geloven meer is dan iets voor waar houden. Het is je in dienst van de Koning stellen, je leven in Zijn dienst te stellen. Voor mij ongeveer het moeilijkste dat er is!’

‘Het moedigt mij aan om echt in het Koninkrijk van God te leven! WWW! Ik vind het gaaf dat Martin ook zijn eigen moeiten beschreven heeft in het boek, het is zo herkenbaar, maar ook hij is over deze moeites heen gestapt! Ik heb goede moed voor mezelf!’

Tijdens deze pilot heeft Willem Ouweneel vragen beantwoord via korte video’s. Deze staan bij de lessen voor extra informatie over dit onderwerp.

Concreet:

In een online cursusomgeving ga je in 8 weken door de hoofdstukken heen van het boek ‘Leef Koninklijk’ van Martin Koornstra. Elke week staat daar een nieuwe les en deze bevat:

– Een korte welkomstvideo van Martin Koornstra

– Filmpjes met beantwoording van vragen door Willem Ouweneel.

– Vragen bij de hoofdstukken uit het boek

– Vragen bij Bijbelgedeelten

– Een lied om te luisteren of mee te zingen

– Verdiepingsstof d.m.v. een extra preek of artikel

Geschatte studietijd per week: minimaal 2 uur. Je kunt dit verspreiden over de hele week.

Daarnaast is er een discussieforum waar je je vragen of opmerkingen kunt delen met je medecursisten en is er de mogelijkheid om gebed te ontvangen via Skype.

Kosten:

Je hebt het boek ‘Leef Koninklijk’ van Martin Koornstra nodig om de cursus te volgen. Deze kan je meteen mee bestellen bij je inschrijving. We willen graag dat de cursus in principe betaalbaar is voor iedereen, en kiezen daarom voor deelname op giftenbasis.
Het richtbedrag dat de cursus eigenlijk kost is €40,- (excl. boek) maar zoals gezegd, deelname is op giftenbasis, want we willen dat zoveel mogelijk mensen kunnen meedoen. Voor slechts €7,50 administratiekosten kun je daarom al meedoen, als je het boek al in de kast hebt staan.

Wil je weten wanneer we deze cursus opnieuw beschikbaar stellen? Houd dan deze website, onze Facebookpagina en nieuwsbrief in de gaten!