Moet jij geduld hebben met God of heeft God geduld met jou?
You are here: Home \ Blog \ Moet jij geduld hebben met God of heeft God geduld met jou?
19 november 2016 - 11:06, by , in Blog, 3 comments

Mijn blogs gaan steeds terug naar de oude verhalen… ik weet het en  ik kan niets aan doen.  Elke keer ontdek ik namelijk weer wat nieuws! Nu zelfs iets wat bepalend kan zijn voor je manier van denken.  Abraham kreeg een belofte van God dat zijn nakomelingen nogal veel zouden zijn. Neem me niet kwalijk, maar als God zoiets tegen jou zou zeggen, dan geloof je dat…toch?!

En dat deed hij heus wel….in het begin. Misschien de eerste maand, maanden, de eerste jaar, eerste jaren…maar, zoals we weten,  werd Abraham  ongeduldig. Hij regelde die vervulling zelf voor God, met een beetje hulp van Sara zijn vrouw en dan vooral van haar dienstmeisje Hagar.  Ismael kwam ter wereld. En hij werd inderdaad vader van twaalf stamvorsten en heel veel nakomelingen!

Maar hij was niet het kind van de belofte, nee, dat niet.

Gods plan verliep via Sara. Hij had hun goed uitgedachte strategieën echt niet nodig. Hij had een plan; Hij had altijd een plan gehad. Abraham mocht zich daar in voegen. “Een mens stippelt zijn weg uit, de Heer bepaalt de richting”. (Spreuken 16:9) Zo ging dat voor Abraham vader van velen. En nu jij. Gaat dat anders voor jou?

Heeft God jou iets laten zien? Heeft hij ooit een droom in je hart geplant? Was je ervan overtuigd dat jij Hem op een bepaalde manier konden dienen? Ben jij onderweg teleurgesteld geraakt? Is je eerst enthousiasme bekoeld door het wachten? Ging het niet zoals jij dat gehoopt had?

Als dat zo is, dan is deze boodschap voor jou! Net als Abraham zullen wij soms ook moeten wachten. Ga er maar van uit dat je leven niet zal gaan zoals je dat bedacht en gehoopt had. Wordt God er anders van? Nee, dat niet. Jij en ik wel..

Zorg dat dit een positief ‘anders’ blijft, een ‘anders’ die alles verdraagt, alles gelooft, alles hoopt en in alles volhardt.

De Heer is niet traag met het nakomen van zijn belofte, zoals sommige menen; hij heeft alleen maar geduld met u, omdat hij wil dat iedereen tot inkeer komt en niemand verloren gaat.”

sue Wierenga
About author:

3 reacties on "Moet jij geduld hebben met God of heeft God geduld met jou?"

Helene - 2 december 2016 Beantwoorden

Amen!

Linda Bruins - 2 december 2016 Beantwoorden

Mooi! Mee eens! Goed toch weer even te horen/lezen. Komt weer even binnen en gelukkig maakt deze boodschap me telkens weer dankbaar ondanks de situatie waar ik in zit! Had t opnieuw weer even nodig om te lezen. Liefs

Janny Oosting Kruithof - 19 januari 2017 Beantwoorden

Janny Oosting Kruithof 19-01-2017 Het is maar goed dat de HERE GOD zoveel geduld heeft met ons mensen. Zelf heb ik niet zo veel geduld van nature,het is een leerproces om te wachten op de Heere. Ja , Abraham moest 13 jaar wachten voordat hij de Stem van de HERE GOD weer hoorde. Abraham werd op de proef gesteld.

Geef een reactie